Abonnér:

YouSee Play

youbio-film-serier-online

I december 2012 kom YouSee med deres bud på en konkurrent til de eksisterende online streaming-tjenester, nemlig YouSee Play (tidligere YouBio). Dog var der kun få konkurrenter på det tidspunkt, da YouSee Play netop var blandt de første, der tilbød online streaming af film, serier og dokumentarer. YouSee var allerede en af Danmarks største udbydere af kabel-TV, og der gik da heller ikke lang tid efter lanceringen af YouBio, før de første par tusinde var tilmeldte. Det er i øvrigt ikke første gang, YouSee beskæftiger sig med streaming. Før YouBios tid var der nemlig YouSee Cinema. Denne tjeneste var dog kun tilgængelig for YouSee-kunder og blev, delvist derfor, heller aldrig til nogen større succes – YouSee Play har derimod vist sig at blive en stor succes for YouSee.

Indholdsfortegnelse

Udvalg

Udvalget på YouSee Play bærer præg af et tæt samarbejde mellem YouSee og C More (tidl. Canal+). Indholdet fra C More Film-pakken er nemlig tilgængeligt på YouSee Play, og dertil kommer masser af nyt materiale, som YouSee Play selv har købt rettighederne til.

Film

Filmudvalget på YouSee Play er lige i skabet og rammer en bred målgruppe, der dækker over alle aldersgrupper og typer. Der findes tonsvis af både udenlandske og danske film, hvoraf de udenlandske naturligvis kan streames med velskrevne, danske undertekster.

Hvad angår danske spillefilm, findes der både gode og nye film som den dramatiske thriller, Kvinden i buret, og i den anden boldgade er komedier som Klassefesten 2 at finde.  Også fra udlandet strømmer der prisvindende, store film til YouSee Play. Nyd blandt andre den populære The Wolf of Wall Street eller anden del af trilogien Hobitten: Dragen Smaugs Ødemark.

Leder du efter noget til at underholde de yngste, eller for den sags skyld hele familien, har YouSee Play massevis af børne- og familiefilm at byde på. Mange af de bedste børne- og familiefilm som Disney’s Frost eller LEGO: Et klodset eventyr fra Warner Bros. Fælles for begge filmene er højt tempo og en skarp humor, der sikrer god stemning under og efter filmen.

Fokus ligger med stor tydelighed hos filmudvalget på YouSee Play, og filmbiblioteket udvides også hele tiden for at sikre stor tilfredshed hos kunderne.

Premierefilm

Hos YouSee Play er de godt klar over, at der er stor interesse for de nyeste film hos forbrugerne. De giver derfor muligheden for at leje de film, der ikke endnu er utilgængelige gennem YouBio-abonnementet. Så hvis du ikke kan vente med de nyeste premierefilm, kan de nemt og hurtigt lejes hjem i stuen gennem dit YouBio-medlemskab. Prisen herfor er 49 kr. pr. film.

Serier

Fra starten af 2014 kunne nystartede HBO-serier ikke længere ses på YouSee Play. Det har blandt andet betydet, at YouSee Plays udvalg af udenlandske serier er stærkt begrænset. Med undtagelse af The Walking Dead er der nærmeste ingen kendte udenlandske serier. Leder man efter store serieoplevelser, har man med sikker bedre held hos andre udbydere som HBO Nordic eller Netflix.

Der findes dog en god håndfuld danske serier på YouSee Play. Både spændende krimiserier som Dicte og Broen er tilgængelige, og samtidig findes der timevis af indhold i seriekategorien for de mindste.

Let at finde det man leder efter

YouSee Player sprængfyldt med indhold, og det betyder også, at der er behov for en søgefunktion og brugerflade, der gør det let for brugeren at finde frem til målet. Den opgave løser YouBio med bravur. Det er let at navigere rundt både via søgefunktionen eller ved blot at klikke sig rundt. Hvem som helst kan finde en god film med YouBio – også de mindste familiemedlemmer.

Billederne nedenfor illustrerer brugergrænsefladen på YouSee Play.

Pris

Prisen for YouSee Play er lidt højere end resten af markedet. Her koster det nemlig 99 kroner om måneden. YouSee lader dig også prøve YouSee Play gratis, men modsat andre streamingtjenester, giver de dig ikke lov at prøve en hel måned gratis, men derimod kun resten af måneden. Vi anbefaler derfor, at du tilmelder dig i starten af måneden for at få mest gratis YouSee Play for pengene.

YouSee Play er lidt dyrere end andre streamingtjenester som for eksempel Netflix eller Viaplay, men indholdet er også anderledes, så hvor vidt, det er den ekstra 20’er værd, er op til dig.

Der er ingen bindingsperiode på YouSee Play.

I gang med YouSee Play

Det er hurtigt og nemt at oprette sig på YouSee Plays hjemmeside. Du kan enten vælge at bruge YouBio udelukkende til at leje film igennem, når du har lyst, eller du kan oprette dig som bruger og dermed købe dig ubegrænset adgang til det store udvalg af film og serier for en fast månedlig pris. Du kan naturligvis også gøre begge dele.

Ved oprettelsen indtaster du dine kontooplysninger, så Viaplay har mulighed for at forlænge dit abonnement, såfremt du vælger ikke at opsige aftalen i løbet af den gratis prøveperiode. Du betaler herefter ved indgangen af nye måneder, og det er naturligvis altid muligt at stoppe aftale, så du fra næste måned ikke længere er medlem.

Internethastighed

Afhængigt af din internethastighed, varierer kvaliteten af det materiale du streamer med YouSee Play. YouSee Play kan bruges helt ned til en downloadhastighed på 0,5 Mbps. Vi anbefaler dog, at man overvejer en højere internethastighed for et maksimalt udbytte. Nedenstående liste giver en idé om sammenhængen mellem internethastighed og streamingkvalitet.

 • 1 Mbps lader dig se YouSee Play på din PC
 • 2 Mbps giver mulighed for at streame YouSee Play på dit TV.
 • 4 Mbps gør det muligt at streame i High Definition (HD)
 • 5 Mbps giver den bedste lyd- og billedoplevelse.

Har du ikke en internethastighed, der matcher kvaliteten af den film, du forsøger at se, finder YouSee Play selv ud af at justere kvaliteten, så du undgår afbrydelser pga. loadingproblemer.

Understøttelse med og uden YouSee Plays medieboks

I modsætning til andre tjenester, som eksempelvis HBO Nordic, foretrækker YouSee, at deres kunder benytter en medieboks fra YouSee. Denne skal ikke ses som et krav til YouSee Plays kunder, men nærmere som en solid anbefaling. Det er nemlig kun muligt at streame i den højeste kvalitet (1080p), hvis man anvender boksen fra YouSee. Uden boksen må man nøjes med begrænset HD (720p).

Har du ikke boksen, kan du stadig se YouSee Play på udvalgte enheder. Er du i besiddelse af et Samsung eller LG Smart TV fra 2012 eller nyere, kan du se YouSee Play gennem en app, der downloades direkte fra TV’et. Desuden kan YouSee Play ses fra både PC, Mac samt Apples og Androids smartphones og tables. YouSee Play halter dog bagefter i forhold til at tilbyde deres streaming service fra diverse spilkonsoller. YouSee Play understøttes nemlig ikke af nogen af de populære spilkonsoller: XboX, PlayStation, Wii osv.

Nedenfinder findes en oversigt med de enheder, som YouSee Play understøtter. Klik på en enhed for at læse den tilhørende guide.

 • Windows
 • Mac OS X
 • Android smartphones og tablets
 • iPad, iPhone
 • Smart TV fra Samsung og LG

Opsummering

YouSee Play formår at kombinere en solid samling af godt materiale til fri afspilning med udlejning af de nyeste film. Og her er film nemlig et nøgleord, da det er en af YouSee Plays største styrker. Filmudvalget er nemlig upåklageligt, og de få tilgængelige serier kan til tider fungere rigtig godt som et alternativ. Som bruger på YouSee Play har du altid de bedste film lige ved hånden.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt følgende knapper:

 1. Thea Olsen siger:

  Jeg har haft yousee play i et par år og er glad for det.
  Men i de sidste to døgn har jeg ikke kunnet optage programmer, der står “ingen programinformation” ved alle programmer. Og nedenunder indtil hvilket klokkeslet. Men dette sidstnævnte ændres/udskydes hele tiden ! Det ser foruroligende ud og er meget irriterende.
  Hvad er forklaringen ?

 2. patrick nørgaard siger:

  der
  er bare at være godt har ikke prøvet endnu………..

 3. Gunnar. Dolberg siger:

  Vi vil gerne prøve Yousef plat gratis resten af året

Skriv en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading Facebook Comments ...