Abonnér:

Netflix

netflix-film-serier-online

Det amerikanske Netflix er verdens førende udbyder af online streaming af film og serier med næsten 50 millioner månedlige brugere på verdensplan.  Tjenesten startede tilbage i 1997 som online udlejning af film og serier, der sendtes hjem til kunden, men i 2007 lancerede de muligheden for online streaming af tusindvis film og serier. Da tjeneste i 2012 kom til Danmark, gik der ikke andet end et par uger, før de første mange tusinde danske kunder var tilmeldt.

Indholdsfortegnelse

Udvalg

Den brede interesse for Netflix bunder blandt andet i et bredt sortiment af alt fra underholdende børne- og familiefilm til prisvindende ungdoms- og voksenfilm samt populære serier. De både danske og udenlandske film og serier kan streames i topkvalitet og med undertekster.

For ikke at skuffe sine brugere, lancerer Netflix dusinvis af nyheder hver eneste måned. Eksempelvis tilbød de op mod 50 nye film og serier alene i juni 2014, hvoriblandt store filmoplevelser og fængende serier som Skyfall og fjerde sæson af Whitechapel.

Et af de steder, hvor Netflix især udmærker sig i forhold til konkurrenter, er med tilgængeligheden af serier.  Blandt andet populære serier, som Breaking Bad og How I Met Your Mother, kan findes på Netflix. Det skal dog nævnes, at man i nogle tilfælde må vente spændt på de nyeste sæsoner, på trods af at disse er udkommet på TV. Heldigvis sørger Netflix i de fleste tilfælde for at følge op på manglende sæsoner.

Indholdet på Netflix var i høj grad amerikansk, da tjenesten først kom til Danmark, men i takt med populariteten for streaming af film og serier er steget herhjemme, er flere og flere danske produktioner kommet til. Blandt andre film som Hævnen og Pusher samt diverse komikershows, herunder Anders Matthesen Vender Tilbage og Mick Øgendahls SPAS, er tilgængelige på Netflix.

Ud over de populære serier fra TV, tilbyder Netflix også sine helt egne Netflix Original Series, som er eksklusive og særdeles populære serier produceret af Netflix for at gøre tjenesten endnu mere unik. Herunder findes store succeser som Orange Is the New Black og House of Cards samt mange flere.

Overskueligt og smart

På trods af det store udvalg er Netflix nemt at navigere rundt i, når du leder efter en film eller serie. Netflix er nemlig inddelt i kategorier, som er sorteret således, at de mest populære og relevante film og series vises først. Relevansen af en film eller en serie vurderer Netflix ud fra, hvad du tidligere har set. I begyndelsen kan denne funktion godt ramme lidt forbi dine interesser, men efterhånden som du benytter dig af Netflix, bliver tjenesten bedre og bedre til at foreslå netop dét, der passer til dig.

Nedenfor ses en række billeder af interfacet i Netflix.

Pris

En af årsagerne til succesen bag Netflix skal findes i prisen. Som Netflixbruger skal du blot betale 79 kr. om måneden. Hvis man vælger at erstatte eller nedgradere tidligere TV-pakker til fordel for et streaming-abonnement, kan der ligefrem være penge at spare på det billige alternativ. Det skal dog nævnes, at Danmark er et af de steder på verdensplan, hvor der betales mest for Netflixmedlemsskabet.

Prisen kan endda reduceres yderligere, hvis medlemsskabets udgifter deles mellem flere parter, da det er muligt at opgradere abonnementet, så der kan ses Netflix på op til 4 skærme ad gangen. Afhængigt af antal enheder, som Netflix skal kunne bruges på ad gangen, varierer prisen fra 79,- til 119,- om måneden.

Der er ingen bindingsperiode på Netflix.

I gang med Netflix

Det er både nemt og hurtigt at oprette dig som Netflixbruger. Når du opretter dig, får du automatisk en måneds gratis prøveperiode med ubegrænset adgang til alt indhold. Er du tilfreds med tjenesten og ønsker dermed at forblive medlem efter prøveperioden, skal du blot betale fra indgangen af den anden måned. Det er til en hver tid muligt at afmelde tjenesten, så du fra den kommende måned er ude af systemet.

Internethastighed

Afhængigt af din internethastighed, varierer kvaliteten af det materiale du streamer over Netflix. Netflix kan bruges helt ned til en downloadhastighed på 0,5 Mbps. Vi anbefaler dog, at man overvejer en højere internethastighed for et maksimalt udbytte. Nedenstående liste giver en idé om sammenhængen mellem internethastighed og streamingkvalitet.

 • 1 Mbps lader dig se Netflix på din PC
 • 2 Mbps giver mulighed for at streame Netflix på dit TV.
 • 4 Mbps gør det muligt at streame i High Definition (HD)
 • 5 Mbps giver den bedste lyd- og billedoplevelse.

Har du ikke en internethastighed, der matcher kvaliteten af den film, du forsøger at se, finder Netflix selv ud af at justere kvaliteten, så du undgår afbrydelser pga. loadingproblemer.

Enheder der understøtter Netflix

Netflix kan opleves på stort set alle de medieenheder, der kan findes i de danske hjem. Der er ikke langt fra oprettelse, til du sidder med tilgængeligt Netflixindhold på din computer, tablet eller smartphone. Desuden er der rig mulighed for at installere Netflix på konsoller som Xbox One og PlayStation 4 eller bare direkte på dit SmartTV. Mange selskaber såsom Samsumg og Apple har tilmed Netflix som en integreret del af deres produkter (Samsung SmartTV og Apple TV).

Nedenfinder findes en oversigt med de enheder, som Netflix understøtter. Klik på en enhed for at læse den tilhørende guide.

 • Windows
 • Mac OS X
 • Android smartphones og tablets
 • iPad, iPhone, iPod Touch
 • Wii U
 • Playstation
 • Xbox One & Xbox 360
 • Smart TV fra Samsung
 • Apple TV

Opsummering

Det store udvalg på Netflix elskes af brugerne og misundes af konkurrenterne. Netflix er en god løsning for store såvel som små familier, da det indeholder noget for enhver smag, og i høj grad er økonomisk overkommeligt. Har du i forvejen et TV, en computer eller en tablet, er der ikke lang vej, før du kan være i gang med Netflix. Med Netflix er du blot et tryk på fjernbetjeningen eller tastaturet fra en hyggelig aften.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt følgende knapper:

Skriv en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading Facebook Comments ...