Abonnér:

TV, Film og Serier

Inden for de seneste år har online streaming af TV, film og serier for alvor fået en plads i danskernes hverdag. Det er dog ikke så underligt, at de fleste så helhjertet har taget online streaming til sig. TV, film og serier var nemlig noget, vi førhen kun kunne få gennem dyre og uoverskuelige TV-pakker, men med de massevis af nye streamingtjenester, der hele tiden dukker op, er det blevet legende let at få streaming hjem i stuerne. Streaming befrier dig ikke bare for besværet med antennestik og parabol, det giver dig også muligheden for at se film, serier og TV online på et væld af platforme (computere, smartphones, tablets) udelukkende ved hjælp af det trådløse internet.

Online streaming af TV
Streaming af TV-kanaler er det tætteste, man kommer på de traditionelle kabel-TV-løsninger. Forskellen er bare, at du slipper for en masse bøvl med opsætningen og i langt de fleste tilfælde, er det endda billigere med streamet TV. Af den årsag, er flere konkurrenter til kabel-TV’et dukket op i løbet af de senere år. Watz Me Now og TV 2 Play er to af de store aktører på markedet, når man vil se TV online. Især Watz Me Now har set fordelen i, at TV kan tilbydes både smartere og billigere som streaming. De tilbyder nemlig traditionelle kanal-pakker, men leveret via internettet i stedet for antennekablet.

Online streaming af film
Før i tiden måtte vi vente spændt og krydse fingre for, at denne uges fredags- og lørdagsfilm var af nogenlunde kvalitet. Den tid er forbi; med online streaming kan vi nemlig selv bestemme hvilke film, vi vil se, og hvornår det skal være. Streaming af film på tjenester som Viaplay eller Film2Home gør, at vi til hver en tid kan smække en god film på uden at skulle tage turen ned til tanken efter DVD’en først.

Streaming af film kan endda foregå på vidt forskellige måder. Med udgangspunkt i de to førnævnte streamingtjenester kan vi allerede se en stor forskel i, hvordan filmstreaming tilbydes. Viaplay giver dig muligheden for at se alle de film, du orker, hver eneste dag for et fast beløb om måneden, mens Film2Home fungerer akkurat som en online-version af filmudlejningen, som vi kender den fra tankstationer, hvor man lejer en film og har adgang til den i en begrænset periode. Fælles for de forskellige filmstreamingtjenester er, at der både er tid og penge at spare ved at se film online i begge tilfælde.

Online streaming af serier
Kender du det, at din yndlingsserie kun bliver vist på amerikansk TV – eller at den serie, du følger med i, er håbløst langt bagud på de danske kanaler? Ved at streame serierne online er dette ikke længere et problem; med streamingtjenester som HBO Nordic bliver de nyeste serieafsnit tilgængelige indenfor 24 efter, de er blevet vist på amerikansk TV. Nogle tjenester, som danske NUTV, tilbyder tilmed, at du kan se snigpremierer for nogle serier inden de vises på TV. Ved at se serierne online slipper du desuden for at skulle sidde klar ved skærmen på et bestemt tidspunkt hver uge, når serien bliver sendt. Der er altså mange åbenlyse fordele ved streaming af serier online fremfor at få dem gennem antennen.

Streaming i Danmark gennem tiden
Idéen om online streaming har været kendt og anvendt længe i Danmark. Som nogle af de første, der forsøgte sig med online streaming af film, serier og TV, har vi Youbio og TV 2 Play (dengang under navnene YouSee Bio og TV 2 Sputnik). Det er dog først i løbet af de senere år, hvor store streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic osv. er kommet rigtigt til Danmark, og i samme periode blev de førnævnte streamingtjenester relanceret for at starte på en frisk. Det er dog ikke noget tilfælde, at online streaming af TV, film og serier først rigtigt er slået igennem i Danmark efter 2012. Det er nemlig først her, at vores internethastighed for alvor er begyndt at kunne følge med streamingteknologien. Den væsentlige forbedring, der er sket indenfor bredbåndsteknologien samt opgraderingen af de mobile netværk, 4G LTE og Turbo 3G, gør, at nettet efterhånden er så godt med, at man er i stand til at se tv, film og serier online i højeste kvalitet de fleste steder i landet. Online streaming er kun lige ved at indtage sin plads i Danmark, men tendensen peger bestemt på, at streaming er kommet for at blive.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt følgende knapper:

Skriv en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading Facebook Comments ...