Abonnér:

WiMP

wimp-musik-online-streaming

I 2010 kom den norske virksomhed, Aspiro, med deres bud på en gennemført musisk streamingtjeneste. Wireless internet Media Player, forkortet WiMP, er en hurtigt voksende service, som stræber efter at give deres kunder en storslået musikoplevelse. WiMP kendetegnes især ved, at de i øjeblikket er den eneste musiktjeneste, der tilbyder streaming i CD-kvalitet.

Indholdsfortegnelse

Indhold

WiMP giver dig adgang til intet mindre end 25 millioner musiknumre, og hver eneste dag stiger tallet, når nye hits bliver føjet til listen, og redaktionen holder dig altid opdateret med de nyeste udgivelser. De nyeste albums tilføjes med det samme, og du kan være sikker på, at dine yndlingshits aldrig er mere end et klik væk med WiMP.

Med millionvis af sange giver det sig selv, at udvalget er meget bredt, og stort set alt musik kan findes på WiMP, men foruden de uanede mængder musik, finder du også skræddersyede playlister, der er sammensat af musikeksperter. Endvidere kan du lynhurtigt og let sammensætte dine egne playlister fra toplister, ekspert-playlister og de nyeste album, så du altid har din yndlingsmusik ved hånden.

Lossless lydkvalitet

WiMP giver dig muligheden for at opgradere dit abonnement til WiMP HiFi og opnå lossless lydkvalitet, hvilket er eksklusivt for netop WiMP. Betydning af lossless ligger faktisk i ordet. Lydfilerne bliver nemlig genskabt i oprindelig størrelse uden komprimering for at spare bytes. På den måde bliver den musik, du lytter til, genskabt, som det var under indspilningen, og man ender med samme musikoplevelse, som ellers kun en CD kan give.

Forskellen i kvalitet på stardard- og lossless lydkvaliteten kan blandt andet spores i datahastigheden, de to kvaliteter kræver. Normal streamer man nemlig kun musik med 320 kbps, men med lossless-kvaliteten når dette tal op på hele 1411 kbps. Men for virkelig at mærke forskellen, skal denne naturligvis opleves.

Offline afspilning

Som bruger hos WiMP har du muligheden for at downloade dine yndlingsplaylister og lytte til dem offline, når internettet er uden for rækkevidde. Dette kan gøres med hele 3 enheder ad gangen, så dig og din familie kan let have musikken med på ferie uden at bekymre jer om udenlandske datapriser.

Funktionelt og smart design

Brugerfladen på WiMP fungerer rigtig godt. Det er let at søge og finde det, man leder efter, og selve afspilleren er særdeles intuitivt opbygget. Man skulle umiddelbart tro, at mængden af musik gør det svært at finde rundt i, men indholdet er elegant sorteret i hovedkategorierne Playlister, Album og Sange som igen er sorteret i underkategorier som Nyt, Toplister, Anbefalinger, mm., hvilket er med til at gøre WiMP både overskuelig og let at bruge.

Herunder ses en række eksempler på WiMP’s layout.

Pris

Som kunde hos WiMP betaler man blot 99 kroner om måneden for ubegrænset adgang til alle 25 millioner sange uden reklamer eller afbrydelser. Og ikke nok med mængden af musik, du får for pengene, er der ligefrem mulighed for at spare penge med et premium abonnement hos WiMP. Er du eksempelvis vant til at købe bare ét album om måneden, er WiMP-abonnementet med god sandsynlighed allerede tjent hjem.

Er du blandt de ekstra entusiastiske, der ikke kan få nok af god musik, har WiMP endnu en løsning. Ønsker du endnu højere lydkvalitet, kan du nemlig få WiMP HiFi til 199 kroner om måneden. WiMP HiFi er godt nok noget dyrere, men samtidig fås kvaliteten ikke bedre, og du kan være sikker på musikoplevelser i topkvalitet.

I gang med WiMP

Det er let og hurtigt at oprette sig hos WiMP. På hjemmesiden kan du enten oprette en ny bruger eller logge ind med Facebook, så du fremover blot bruger dine Facebook-oplysninger som login. WiMP tilbyder ikke en permanent gratis version af deres tjeneste, men de første 30 dage er WiMP Premium helt gratis at prøve, og du kan til enhver tid opsige dit abonnement, hvis ikke det lever op til dine forventninger. Der er ligeledes mulighed for at prøve WiMP HiFi ganske gratis i 7 dage.

Enheder der understøtter WiMP

WiMP er solidt understøttet af langt de fleste platforme. Det er naturligvis muligt at streame WiMP fra din PC eller Mac, og samtidig finder du WiMP’s app til stort set alle smartphones og tablets med operativsystemerne iOS, Android, Windows Phone, Symbian og flere.

Desuden understøttes WiMP af diverse trådløse musiksystemer og enheder som Bluesound, Sonos, Raumfeld, HIFIAkedemie, Bladelius og Squeezebox. WiMP kan altså med god sandsynlighed blive en vigtig del af musikløsningen i hjemmet, uanset hvilket udstyr, der benyttes.

Nedenfinder findes en oversigt med de enheder, som WiMP understøtter. Klik på en enhed for at læse den tilhørende guide.

 • Windows
 • Mac OS X
 • Android smartphones og tablets
 • iPad og iPhone
 • Windows Phone
 • Bluesounds, Sonos, Raumfeld, HIFIAkedemie, Bladelius, Squeezebox

Opsummering

Du kommer ikke til at mangle noget, hvis du køber et abonnement hos WiMP. Både udvalget og kvaliteten er helt i top. Hvor andre musiktjenester har satset på at tiltrække så mange kunder som muligt ved at tilbyde en gratis service, har WiMP satset på et kundesegment, der sætter pris på god musik af højeste kvalitet.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt følgende knapper:

 1. Rune lysgaard siger:

  Hej. Jeg vil gerne opsige mit abonnement men har ikke kunnet finde ud af hvordan jeg skal gøre det.
  Venlig hilsen Rune Lysgaard

  • Hej Rune.

   WiMP er blevet til TIDAL. Du opsiger med følgende steps:
   – Gå til TIDAL.com MENU – MANAGE ACCOUNT, for at logge ind
   – Klik på Subscription, og klik så Cancel My Subscription
   – Udfyld skema
   – Når du har udfyldt skema vil du se en bekræftelse af din annullering

   Mvh Jeppe
   OnlineStreaming.dk

 2. Christina iversen siger:

  Hej
  Jeg ønsker at opsige mit abonnement, det er ikke muligt da jeg ikke kan huske min kode og når jeg beder om at nulstille, beder den om password.
  Kan det passe at man så ikke kan komme i telefonisk kontakt
  Vh Christina

 3. Susanne Vadsholt siger:

  Hej,
  jeg ønsker at opdatere mine betalingsoplysninger på tidal.com, og når jeg går på manage account forsøger den at åbne wimp.dk der automatisk sender videre til wimp.com. Det er derfor ikke muligt at ændre betalingsoplysninger

 4. Barbara Geleff siger:

  Hej
  Jeg har konto hos Tidal. Som der står på denne side koster et abonnement 99 kr pr måned. Jeg er blevet trukket 199 kr i denne måned – hvorfor ?
  Desuden flytter betalingsdatoen sig lige så stille dage af gangen hver måned således at jeg på et tidspunkt får betalt for 13 måneder i stedet for 12 ?
  Venlig hilsen
  Barbara

Skriv en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading Facebook Comments ...