Abonnér:

Spotify

e-streaming cop

De fleste har efterhånden hørt om musiktjenesten Spotify, og det er der ikke noget at sige til. I maj 2014 rundede Spotify nemlig 40 millioner brugere på verdensplan, hvoraf en fjerdedel var registreret som betalende abonnenter. Streaming-tjenesten er tilgængelig i store dele af verden og fås i dag på over 50 forskellige sprog. Samlet set er Spotify verdens største udbyder af musik-streaming.

Indholdsfortegnelse

Indhold

Med Spotify har du altid millioner af sange lige ved hånden, og du skal aldrig være bange for at løbe tør. Kataloget fyldes nemlig op med ny musik hver eneste dag fra pladeselskaber som Sony, EMI, Warner Music Group og Universal. Der er med andre ord garanti for, at alt fra de nye popnumre til iørefaldende klassikere altid er inden for rækkevidde.

Desuden sørger Spotify hele tiden for at præsentere lytteren for nye sange og albums. Dette gøres på baggrund af, hvad man tidligere har lyttet til, og derfor er der altid gode chancer for at blive tilfreds med forslagene. Med Spotify radio vælger du blot en sang, hvorefter Spotify selv finder det ene hit efter det andet. Ved at ”synes godt om” sangene efterhånden som du hører dem, gør du det endnu lettere for Spotify at vælge de helt rigtige sange fremover.

Har du børn i hjemmet, skal du heller ikke være et sekund i tvivl om, at der findes massevis af musik til dem på Spotify. Det er bare at vælge børnemusik på kategorisiden, og så er underholdningen sikret.

Du får let timer til at gå med at browse musik og sammensætte dine egne playlister med din favoritmusik. Det er endvidere mulighed for at hente inspiration i de tusindvis af playlister, der er lavet af andre brugere og Spotify selv. Du finder playlister af alle genrer til ethvert humør, hvilket fungerer perfekt, hvis du er i tvivl om, hvad du har lyst til i dag.

Spotify og sociale medier

Musik har altid været et godt samtaleemne, og med Spotify er det gjort legende let at dele dine musikoplevelser med dine venner og familie. Del dine playlister på Facebook, Twitter osv. og følg samtidig med i, hvad dine venner lytter til og tjek deres playlister. Forbindelsen til venner og familie på de sociale medier er en glimrende inspirationskilde, hvis man er på udkig efter ny musik.

Offline afspilning

Spotify giver dig også muligheden for at downloade dine yndlingsplaylister direkte til dine enheder og lytte til dem offline, når internettet er uden for rækkevidde. Dette kan gøres på op til tre enheder ad gangen, så dig og din familie kan let have musikken med på ferie uden at bekymre jer om udenlandske datapriser. Bemærk dog, at offline afspilning kun er muligt med et premium abonnement.

Smart sortering i stilet design

Når man åbner Spotify, mødes man af en mørk brugerflade i lækkert design. Med menuen er det let at navigere rundt imellem sange, albums og kunstnere. Det hele er meget overskueligt, og foruden standardkategorierne som Rock, Pop, Metal og Club, finder du kategorier til enhver lejlighed såsom Træning, Afslapning og Fest og mange flere. Alt i alt, er Spotify super funktionelt og let at bruge for enhver. Man skal dog vide, at der altid er god udsigt til et reklamebanner, hvis man bruger den gratis version af Spotify.

Spotify’s brugerflade er illustreret i billedserien nedenfor.

Pris

Prisen for Spotify premium ligger på 99 kroner pr. måned. Med de 99 kroner følger så ubegrænset adgang til millionvis af gode musiknumre i topkvalitet, ubegrænsede downloadmuligheder og ingen afbrydelser fra hverken reklamer eller andet. Pengene er altså givet rigtig godt ud, hvis du er glad for tonsvis af god musik uden afbrydelser.

Desuden tilbyder Spotify også en familiepakke, hvor man får adgang på op til 5 enheder for 299 kroner om måneden. Deler man abonnementet med vennerne eller familien er der altså god mulighed for at spare penge.

Der er ingen bindingsperiode på Spotify.

I gang med Spotify

Spotify lader dig benytte deres service ganske gratis, så hvis du er ny på tjenesten, er det helt sikkert et godt sted at starte. Man skal dog være forberedt på, at der med den gratis version af Spotify følger både reklamer og begrænsninger på afspilningen. Gratisudgaven fungerer bestemt også rigtig fint, og reklamerne er med sikkerhed også det, der gør det muligt for Spotify at tilbyde den form for service. Hvis alligevel reklamerne og den begrænsede kvalitet bliver for meget, har man heldigvis også muligheden for at prøve Spotify premium gratis i 30 dage.

For at benytte Spotify skal man have en bruger. Her kan man enten oprette en bruger på traditionel vis, eller man kan logge ind via Facebook. På den måde behøver du bare et Facebook-login for at være godt i gang med Spotify.

Enheder der understøtter Spotify

Spotify er bredt understøttet af langt de fleste platforme. Det er naturligvis muligt at streame fra din PC eller Mac, og samtidig finder du Spotify’s app til stort set alle smartphones og tablets med operativsystemerne iOS, Android, Windows Phone, Symbian og flere.

Med et premium abonnement har du adgang til Spotify Connect, hvilket giver dig muligheden for at lytte til din musik via diverse trådløse musiksystemer og enheder som Bluesound, Sonos, Raumfeld, HIFIAkedemie, Bladelius, Squeezebox og mange flere. Spotify kan altså med god sandsynlighed blive en vigtig del af musikløsningen i hjemmet, uanset hvilket udstyr, der benyttes. Spotify premium gør i øvrigt, at du kan bruge Spotify på dit Smart TV.

Nedenfinder findes en oversigt med de enheder, som Spotify understøtter. Klik på en enhed for at læse den tilhørende guide.

 • Windows
 • Mac OS X
 • Android smartphones og tablets
 • iPad og iPhone
 • Windows Phone
 • Bluesounds, Sonos, Raumfeld, HIFIAkedemie, Bladelius, Squeezebox (premium)
 • Smart TV (premium)

Opsummering

Med en Spotify-konto kommer du med sikkerhed ikke til at mangle hverken kendte sange eller inspiration til at opdage nye. Helt eksklusivt har man muligheden for at benytte tjenesten helt gratis med kun få ulemper ved det gratis abonnement. Spotify kan altså med god sandsynlig opfylde hele familiens musikbehov og blive en fast del af dagligdagen.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt følgende knapper:

 1. thomas johannesen siger:

  Hej
  Jeg har købt spotifi premium til min tablet. Hvordan får jeg spotifi på mit smarttv og mobil.Tak for hjælpen

  Med venlig hilsen

  Thomas johannnesen

  • Hej Thomas,

   Du søger efter appen “Spotify” på både dit TV og din mobil. Når du har downloadet appen, bliver du spurgt om dine logininformationer og derefter er du i gang.

   Jeg håber, du kan bruge svaret. God dag!

   Mvh Morten

 2. mikael siger:

  Hej, ved du hvorfor jeg kun kan afspille et nummer ad gangen på spotify på smart tv, phillips. Skal den ikke kunne afspille hele album, venligst Mikael

  • Morten siger:

   Hej Mikael,

   Det lyder mærkeligt. Du bude kunne lytte til hele album, jo. Prøv eventuelt at tage kontakt Spotify kundeservice.

   God søndag!

 3. mathilde siger:

  hvordan gør jeg så jeg kan se hvad andre hører

 4. Jesper siger:

  Har Spotifyræt Premium. og er så træt af at lyden begynder at skratte efter ca 30 minutter, jeg ved godt at man skal genstarte spotify for at få det væk, men det er for ringe når man nu betaler 100kr om måneden. Er der nogen der ved om det vil blive rettet?

 5. Jeg prøver at logge på Spotify med min e-mail adresse, men den siger at det domæne navn er taget….ja det er det jo…..det er mit. Loggede om på Spotify for mange år siden og vil nu bruge det igen, men den vil ikke lade mig bruge det her domæne navn…..nogen løsning?
  Venligst Helle

 6. Simone Hein Yder siger:

  Jeg har haft spotify premium for at blive fri for reklamer- For ca. 3 uger siden blev mine betalingsoplysninger opdateret (pga. Nyt kort) nu har jeg pludselig ikke premiumudgaven til rådighed – hvad kan der være sket?

 7. Annette siger:

  Hejsa
  Har fået ny telefon og hentet app, hvorfor er min playliste ikke der, jeg er logget ind.

  Hilsen
  Annette

 8. Emma Hjortshøj siger:

  Hej
  hvordan kan jeg stille min spotify på offline, uden at skulle koble fra mit internet eller stille på fly-tilstand?

  • Hej Emma

   Hvis sangene er hentet ned på din mobil, bruger du ingen data på at høre dem – uanset hvilken mode telefonen er i. Alternativt kan du slå “offline mode” til under indstillinger.

   Mvh Morten
   OnlineStreaming.dk

 9. Lisbet Mikkelsen siger:

  Hvor mange “licenser” er der på min Premium konto?? Altså hvor mange mobiler og computere kan min Spotify bruges på???
  MVH Lisbet Mikkelsen

  • Du kan bruge Spotify på så mange enheder du vil, men du kan kun gemme offline på 3 enheder. Derudover kan du kun afspille musik på en enhed ad gangen.

   Venlig Hilsen
   Jeppe
   OnlineStreaming.dk

 10. Jeg har spotify premium og kan ikke finde ud af at lytte til det på min pc windows uden internet forbindelse

 11. Rikke Nunn siger:

  Hej
  Må man købe Spotify til en daginstition børnehave?
  Mvh Rikke

 12. Louise Marhauer siger:

  Hej.
  Før i tiden var det muligt konstant at se tiden på det afspillede nummer, men nu forsvinder det og skal konstant aktiveres for at se, hvor lang tid der er tilbage af nummeret.
  Er der noget at gøre ved det, da jeg savner den mulighed ret meget 🙂
  Venlig hilsen Louise

 13. Hej,
  Jeg har oprettet en premium Spotify konto. Nu vil jeg gerne have mine playlister med fra min gratis Spotify med over på premium – Hvordan gør jeg det?

  Mvh
  Tina

 14. Caroline siger:

  Hvis min Spotify står på “offline” hvordan får jeg den så på online igen??

  • Morten siger:

   Hej Caroline,

   Du har aktivere og deaktivere “Offline mode” under indstillinger.

   Mvh Morten

 15. Hvordan ser jeg hvilket betalings kort der er tilsluttet mit Spotify preium?
  Hilsen Emilia

 16. Susanne Lyng Geertsen siger:

  Jeg er i udlandet og kan ikke lægere høre spotify hvad gør jeg.?Susanne👵🏻🇪🇸

 17. Ulrich Danielsen siger:

  Hvor mange enheder kan man koble på Spotify Premium til 149 pr. Mdr.

  Mvh

  Ulrich

Skriv en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading Facebook Comments ...